Marinade til lam

Har du vakumpakker så kan du godt bruke den når du marinerer. Det er effektiv fordi marinaden “presses” inn i kjøttet og du blir også mer fleksibel. Det er ikke krise om det begynner å regne om kjøttet ligger i vakuum, da kan du la det ligge til neste dag. Bruk en bokser til vakuumpakker som har passende størrelse i forhold til kjøttstykket så sparer du marinade, eller du kan bruke vakuumplast. Du sparer enda mer tid om du bruker marinadesprøyte til å sprøyte marinade inn i kjøttet før du setter på vakuum

Til stekt og grillet lam man ha hvitløk i marinaden. Rødvin og rødvinseddik passer også godt til lammemarinader.

Honningmarinade til grillede lammekoteletter
5 fedd hvitløk
100 g. honning (7-8 ss.)
1 dl rødvinseddik
2 dl rødvin
2 dl olivenolje
10 dråper peppersauce (tabasco e.l.)
litt malt pepper.

Knus hvitløken og rør den isammen med resten av ingredienesene. Hell det over kotelettene og la det stå å trekke i minst etpar timer. Du kan godt ha både koteletter og marinade i en frysepose, som du presser luften utav før du knyter igjen.

Tips: Honning blir lett brent. Lammekoteletter har så kort steketid at det ikke er noe problem, men vil du bruke marinaden til f.eks helstekt lammelår, eller en lammestek, anbefaler jeg en liten endring. Bland ingrediensene unntatt honningen og 1 dl vin. Mariner kjøttet, og stek det som vanlig.
Når ca ett kvarter av steketiden gjenstår lunker du honning og rødvin i en gryte, slik at det blir litt tyntflytende. Smør det utover kjøttet. Gjerne i to omganger.

Spar tid med marinadesprøyte