Pepsi Max smak fra Sodastream

Pepsi Max, 7-up light og Mirinda smak til kullsyremaskin
(Inneholder sponsede lenker)
PepsiCo kjøpte tidligere i 2019 opp Sodastream og nå har de sluppet en liten serie med fem originale Pepsi smaker som essens til brusmaskin.

De fem smakene er Pepsi, Pepsi Max, 7-up, 7up Free og appelsinbrusen Mirinda.

Smak, Pepsi fra Sodastream

Etter å ha prøvd Pepsi Max, Mirinda og 7-up uten sukker er jeg overbevist om at de inneholder samme sirup som tilsettes på brusfabrikken. D.v.s. det er årevis siden sist jeg drakk Mirinda men de andre to er sammenlignet med originalvare


Test Sodastream Pepsi Max

(Oppdater) Flertallet viser seg å være enige med meg. Torsdag 6/8-2020 hadde TV2 Matkontrollen en test hvor de testet Sodastream Pepsi Max mot vanlig Pepsi Max. Testpanelet besto av 60 elever i videregående og lege og Pepsi Max drikker Washim Zahid. Legen og 38 av elevene mente at Sodastream Pepsi Max var best. 20 mente den venlige var best, mens 2 ikke klarte å skille de to brusene. Så en ganske så suveren seier til Sodastream der altså.

Hvorfor ett forholdsvis stort flertall faktisk foretrekker Sodastream varianten kan man bare spekulere i, men jeg har nå ettpar teorier.
Sodastream Pepsi Max er ferskere.
Det er en grunn til at det er holdbarhet også på brus, jo ferskere jo bedre.
Godt norsk vann.
En teori er at Sodastream bruker litt mer essens enn original Pepsi for å eventuelt dekke over springvann som ikke er 100% rundt om i verden. Når den så kombineres med godt vann her i Norge, blir resultatet ekstra bra.
Ekstra kullsyre
Når man tilsetter kullsyre til vannet selv er det lett å dra på litt ekstra. Jeg er ikke veldig glad i overkarbonert brus selv, men når vi ser hvordan testen ble utført med små glass som sto en stund, er det ikke utenkelig at ørlite ekstra kullsyre gjorde Sodastream varianten litt bedre.

Hvis du så innslaget på TV2 så hadde de også en beregning av hva Sodastream Pepsi Max koster pr. 1,5 liter. De beregnet kostnaden til 25 kroner. Jeg kommer til temmelig nøyaktig 20 kroner. Uten at jeg vet hvordan de regnet, vil jeg anta at de regnet feil på kostnaden til gass. Når jeg regner prisen utifra en ny flaske gass havner jeg også på 25 kroner men om du regner prisen på refill-gass blir prisen ca 20 kroner.


Pris på Pepsi Max fra Sodastram

Pepsi, pepsi max kullsyremaskinSlik den er priset nå i begynnelsen, den koster 99 kroner alle steder jeg har sett den, og da er det ikke penger å spare på å lage Pepsi Max selv. Du får 8 liter utav en med essens og så må du ha gass i tillegg, de koster ca en tier (avhengig av hvor du bytter gassflaskene). med andre ord du betaler ca 110 kroner for 8 liter. Det tilsvarer 13,75 kroner literen. Benytter du deg av de beste tilbudene på Kiwi etc. får du av og til en 6 pakning med halvannelitre til 120,- Det er 9 liter til 120 kroner noe som gir en literpris på 13,25 så Kiwi vinner pristesten såvidt det er.

Når det er sagt så har det sine fordeler å lage Pepsi Max selv istedenfor å kjøpe ferdig. Det er ett slit å dra en 6 pakning hjem fra butikken. Prisen jeg sammenligner med er absolutt bunnpris så normalt vil det være billigere å lage selv. Mindre “CO2 avtrykk”. Det brukes energi når trailere kjører brus rundt i landet og det brukes også energi når flasker lages/gjenvinnes.
Muligheten til å lage den sterkere, endre på blandingsforhold mellom kullsyret vann og Pepsi-essens. Det er noe jeg har benyttet meg av siden jeg fikk brusmaskin. Om jeg vet jeg skal fylle glasset med isbiter så er jeg litt raus med essensen. Det samme gjelder når den skal brukes som blandevann (Cuba Libre).
En siste “fordel” iallefall for meg er at jeg stort sett drikker mindre brus når jeg lager den selv. Åpner jeg en halvannen liter flaske så blir den stort sett drukket opp på kort tid. Det gjør jeg også med en flaske hjemmelaget, men den er tross alt en liter.

De fire andre typene lønner det seg godt å lage selv. Pepsi, 7up og 7-up Free koster sjelden under 25,- pr. liter og da er det omtrent halv pris å lage dem selv. På Mirinda er det enda mer å spare. Den får du stort sett i 0,33 bokser til minst 20 kroner og da er rabatten på den hjemmelagde på rundt 75%.

Her kan du kjøpe og lese mer om den enkelte type: Pepsi, Pepsi Max, 7-up, 7up Free og Mirinda.

Har du ikke brusmaskin kan du sjekker her, eller se på Aarke kullsyremaskin. Dersom du har lyst til å prøve Sodastram Pepsi uten å kjøpe kullsyremaskin kan du sjekke denne artikkelen om energidrikk og vann med bobler som du får billig på Kiwi