Pepsi essens til kullsyremaskin

Pepsi Max, 7-up light og Mirinda smak til kullsyremaskin
(Inneholder sponsede lenker)
PepsiCo kjøpte tidligere i 2019 opp Sodastream og nå har de sluppet en liten serie med fem originale Pepsi smaker som essens til brusmaskin.

De fem smakene er Pepsi Max, Pepsi, 7 up, 7up light og “appelsinbrusen” Mirinda.

Smak, Pepsi fra Sodastream

Etter å ha prøvd Pepsi Max, og 7-up uten sukker er jeg overbevist om at de inneholder samme sirup som tilsettes på brusfabrikken. Jeg har ikke testet de andre tre men regner med at også de er originalvare.

Pris på Pepsi Max fra Sodastram

Pepsi, pepsi max kullsyremaskinSlik den er priset nå i begynnelsen, den koster 99 kroner alle steder jeg har sett den, og da er det ikke penger å spare på å lage Pepsi Max selv. Du får 8 liter utav en med essens og så må du ha gass i tillegg, de koster ca en tier (avhengig av hvor du bytter gassflaskene). med andre ord du betaler ca 110 kroner for 8 liter. Det tilsvarer 13,75 kroner literen. Benytter du deg av de beste tilbudene på Kiwi etc. får du av og til en 6 pakning med halvannelitre til 120,- Det er 9 liter til 120 kroner noe som gir en literpris på 13,25 så Kiwi vinner pristesten såvidt det er.

Når det er sagt så har det sine fordeler å lage Pepsi Max selv istedenfor å kjøpe ferdig. Det er ett slit å dra en 6 pakning hjem fra butikken. Prisen jeg sammenligner med er absolutt bunnpris så normalt vil det være billigere å lage selv. Mindre “CO2 avtrykk”. Det brukes energi når trailere kjører brus rundt i landet og det brukes også energi når flasker lages/gjenvinnes.
Muligheten til å lage den sterkere. Det er noe jeg har benyttet meg av siden jeg fikk brusmaskin, om jeg vet jeg skal fylle glasset med isbiter så er jeg litt raus med essensen. Det samme gjelder når den skal brukes som blandevann (Cuba Libre).
En siste “fordel” iallefall for meg er at jeg stort sett drikker mindre brus når jeg lager den selv. Åpner jeg en halvannen liter flaske så blir den stort sett drukket opp på kort tid. Det gjør jeg også med en flaske hjemmelaget, men den er tross alt en liter.

De fire andre typene lønner det seg godt å lage selv. Pepsi, 7up og 7-up Free koster sjelden under 25,- pr. liter og da er det omtrent halv pris å lage dem selv. På Mirinda er det enda mer å spare. Den får du stort sett i 0,33 bokser til 20 kroner og da er rabatten på den hjemmelagde på rundt 75%.

Her kan du kjøpe og lese mer om den enkelte type: Pepsi, Pepsi Max, 7-up, 7up Free og Mirinda.

Har du ikke brusmaskin kan du sjekker her, eller se på Aarke kullsyremaskin. Dersom du har lyst til å prøve Sodastram Pepsi uten å kjøpe kullsyremaskin kan du sjekke denne artikkelen om energidrikk og vann med bobler som du får billig på Kiwi