Det kommer ann på hvordan og hva den skal brukes til, hovedregelen er syre, fett og smak, men en marinade kan ogå bestå av kun en eller to ingredienser.
Syre som eddik og sitronsaft
Syre kan være: en god vineddik, (rød, hvit, sherry, eplecider, eddik smaksatt med urter, balsamico, korint o.s.v.), tørr vin, sitronsaft, rømme, surmelk, øl.
Fett olje og smør
Olje, f.eks. olivenolje,rapsolje, soyaolje, solsikkeolje, sesamolje, druekjerneolje, smakssatte oljer som chilliolje, hvitløksolje, curryolje o.s.v. Rømme er nevnt som syre, men hører også til under fett. Du kan også bruke smør, margarin, baconfett og faktisk også bacon på f.eks. hel kalkun.
Smak, krydder og urter
Krydderurter som basilikum, persille, dill, gressløk, rosmarin, timian, oregano, estragon o.s.v.
Krydder som pepper, tørrsennep, karry, «grillkrydder» og andre blandingskrydder
Peppersauser som reddevil, tabasco o.s.v.
«Grønnsaker» som chilli, hvitløk, ingefær, sjalottløk
Soyasaus og andre orientalske sauer som terriaky, østersaus, chillisaus
Annet:
Sukker, honning, finhakket ansjos
Dette er ingen fullsteendig liste, men det gir deg et utgangspunkt for å komponere din egen favorittmarinade.