Billig pastasalat

Oppskrift på hjemmelaget pastasalat med pesto

Nedenfor finner du oppskrift på en enkel pastasalat som i utgangspunktet er ganske så billig. Pr. september 2019 kommer det hele på temmelig nøyaktig 20 kroner (om du velger First Price variantene) og at du bruker den 3/4 sitronen du har igjen til noe fornuftig senere. Det holder til 2-4 personer avhengig av hvor “storspiste” dere er og om noe serveres ved siden.

Oppskriften kan enkelt “bygges” ut. Du kan velge en mer eksklusiv olje eller dyrere pesto eller legge til ingredienser som kjøtt/bacon/skinke, eller kylling eller sjømat. Grønnsaker eller tomater i terninger. Maiskorn. Andre typer løk, vårløk, sjalott, hvitløk, gjerne syltet eller bakt. Ost selvfølgelig, fetaost fra beger, revet parmesan eller rett og slett gulost i terninger.
Oppskriften er helt basic så kan du legge til det du har på huset eller det du liker.

Oppskrift på pastasalat

  • 250 gram (tørr) pasta (skruer, sommerfugler etc.)
  • 3 ts ferdig pesto (godt toppet)
  • To soltørkede tomater
  • 1 liten rødløk
  • 3 ss olivenolje
  • Saften av 1/4 sitron sånn ca, evt. bruk 1 ss. vineddik om du har

Billig pastasalat med pesto

Pastasalat laget etter grunnoppskriften. Fordelt på 3 porsjoner (dyp tallerken så det er mer enn det ser ut som). I tillegg en skive bacon, og en tomat. Pluss litt frisk basilikum. Servert med en hvitløksbaguett på deling. Ble det en “tvrett” for 3 for ca 30 kroner

Slik går du fram: Kok pasta etter anvisning på pakken, vanligvis ca 11 minutt med fosskoking, det skal såvidt være tyggemotstand i kjernen på pastaen.

Mens pastaen koker gjør du følgende: Skjær løken i så tynne ringer som du klarer, du kan godt bruke mandolin hvis du har. Skjær de soltørkede tomatene i små biter. (Jeg bruker soltørkede tomater fra glass, og disse ligger i olje. Har du “tørre” tomater bør de ligge i olje i minst 6 timer, gjerne lengre.)

Ha pestoen i en liten skål eller en kopp og tynn den ut med olivenolje og sitronsaften.

Hell vannet av pastaen og tilsett løken med en gang. Den blir litt mildere uten at den blir myk hvis den får såpass varmebehandling. Vil du ha den mildere kan du legge den i pastasilen før du heller pastavannet over, men da vil den også bli litt mindre “crunchy”, smak og behag her altså. Etter etpar minutter tilsetter du pestoblandingen og tomatene og rører det lett sammen. Ikke tilsett pestoen i en “klump”, bruk en teskje og fordel det litt utover så slipper du å få klumper med pesto i salaten.

Pastasalat på koldtbord og buffet

Denne pastasalaten er også grei å servere på koldtbord fordi den er billig og mettende, så går det litt mindre av de dyrere matvarene. Dessuten passer den til veldig mye av det som ellers står på koldtbordet. Karbonader, roastbiff, kyllinglår, alle andre typer kjøttpålegg og sjømat. Server den uten ost, men legg ett stykke parmesan og ett rivjern ved siden av. Ett tips da er å feste litt plast i den “tørre” enden på osten med ettpar tegnestifter slik at gjestene har noe å ta i når de rasper.