Biff stroganoff med hvalkjøtt

Ingredienser

400 g. hvalkjøtt, evt. biff fra storfe
Olje eller margarin til steking.
1 liten hakket løk
     evt. 3 sjalottløk
salt
pepper
2-3 ss. tomatpure
1/2 box rømme/creme fraice

Evt. en skvett rødvin (ca 1/2 dl)

Paprikapulver

Framgangsmåte
Skjær kjøttet i strimler, 1x1x3 cm sånn ca. og tørk godt av det. Ha litt olje/margarin i stekpannen, og stek løken gyllen. Ta opp løken.
Stek kjøttet 1-2 min i stekefettet, mens du vender på det hele tiden bruk forholdsvis høy varme. Ha i tomatpureen, stek i 1 minutt til. Krydre det med litt salt og pepper, og evt. litt paprikapulver. Ha i rødvinen (ikke nødvendig), og kok opp

Tilsett rømme, varm det til kokepunktet, og la det stå å trekke under lokk i 5-6 minutter, til sausen tykner.

Bruker du biffkjøtt, må du kanskje la den trekke lengre etter at du har hatt i rømmen fordi det kan være mindre mørt enn hvalkjøtt. Ta opp en bitt kjøtt og prøv.

Server med ris, kokte poteter, eller pommes frites.