Enkel pastasalat

En billig, kremet pastasalat med rømme

Kok 250 gram pasta etter anvisning på pakken. Jeg foretrekker penne, men “skruer” fungerer også fint.

Mens det koker skjærer du opp og hakker en liten rødløk (evt. vårløk, purre eller sjalott, vanlig løk blir for sterkt).

Rør også isammen 3 ss rømme (bortimot 1/3 box) og 3 ss søt chillisaus, og ca 1 ss. sitronsaft (Det er mer topp på skjeene med rømme så det skal ikke være fullt så mye chillisaus som rømme i volum, smak også på blandingen, all chillisaus er ikke like sterk)

Hell vannet av pastaen og tilsett løken med en gang, mens du rører lett. Da damper du pastaen tørr samtidig som løken får litt varmebehandlig slik at den blir milder. Rømmenblandingen rører du inn etter at det har stått og dampet mellom 1 og 2 minutt. Ferdig.

Kremet pastasalat med kylling

Kremet pastasalat med kylling

I likhet med pastasalt med pesto kan denne både bygges ut med flere ingredienser og du kan endre litt på ingrediensene. Er du glad i majones kan du erstatte 1 eller 2 ss rømme med majones, du kan dra den i retning aioli om du tilsetter knust hvitløk eller du kan ta den i tropisk retning ved å tilsette sauser med mango og/eller ananas som du finner i “innvandrerbutikker”, da er det også godt med biter av ananas eller mango. Vil du ha den mer mettende kan du tilsette biter av skinke (fra box), hardkokte egg eller maiskorn. Med litt mindre chillisaus (evt. en vanlig chillisaus, ikke søt) og litt mer sitron passer den godt til spekemat

Mat den passer til er de fleste typer grillet eller stekt kjøtt og sjømat både kaldrøkt og varmrøkt laks f.eks.

Den passer også godt på en buffetbord/koldbord både billig, mettende og anvendelig i forhold til mye av det andre som normalt står på koldbordet som kylling, spekemat, skinke.