Steketermometer

Steketermometer med app, digitalt, med wi-fi, trådløst eller “analogt”

Kjøp steketermometer

Kjøp steketermometer

Jeg begynner med en klassiker, ett enkelt steketermometer som egentlig er godt nok for de fleste, du slipper å skifte batteri og det varer sannsynligvis livet ut.

I rustfritt stål og glass.

Måler temperaturer fra 0 til 120 grader

Har små ikoner av ulike dyr som viser når kjøttet fra dyret er gjennomstekt. De ligger ca 5 grader for høyt i forhold til min smak, men greit at det viser så vet du at du iallefall ikke skal høyere enn det aktuelle symbolet

Mer info om/kjøp analogt steketermometer

Digitalt steketermometer

Billig digitalt steketermometer med ledning til skjermen slik at du slipper å åpne ovnsdøren for å lese av. Du slipper å slippe ut varmen og om du har briller så har du sikkert hatt problemer med dugg når ovnsdøren går opp.

Går høyt opp (300 grader) slik at du også kan måle temperaturen på frityrolje om det er aktuelt, og så har det innebygget timer.

Mer info om/kjøp digitalt steketermometer med ledning

Trådløst steketermometer

Med ett trådløst steketermometer kan du ta deg en tur ut i hagen f.eks. og ta “skjermen” som viser temperaturen på steken med deg. Denne varianten fra Big Green Egg har to termometre. Om du griller så kan du lese av både temperaturen i selve grillen og kjernetemperaturen i kjøttet på en gang. Da holder du samtidig oversikten om grillen er iferd med å brenne ut uten å måtte løfta av lokket

Mer info om/kjøp Big Green Egg steketermometer


Professional Secrets Digital Thermometer

Kjøp Professional Secrets Digital Termometer

Kjøp steketermometer

Steketermometer som er resultatet av en Kickstart kampanje hvor både kokker, teknologer og hobbykokker har kommet med innspill om hva som er det perfekte termometer. Resultatet er ett steketermometer som bla.a. er veldig tynt (spisst) og raskt. Du har da ett redskap med fantastiske muligheter. Om du f.eks. steker en stor panne med fiskekaker, kan du kjapt måle temperaturen i alle og plukke av de som er ferdige etterhvert. Du kan også måle kjernetemperaturen på f.eks. biter av kyllingfilet som ligger i ei currygryte og koser seg. Du kan også ta “tempen” på brød og bakverk på en enkel måte

Leveres med “slire”

Mer info om/kjøp Professional Secrets Digital Termometer

Steketermometer med app og wifi

Austin and Barbeque AABQ Wifi er ikke bare trådløst, det har også wifi. Det gjør at du i teorien kan overvåke steken din fra “hvorsomhelst” med mobiltelefon eller nettbrett og appen du kan laste ned. Glimrende for oss som liker å lufte hundene mens maten blir ferdig.

Termometeret har en rask responstid på mellom 4-6 sekunder og resultatet lagres i appen. Dessuten er “pinnen” ganske så spiss og etterlater seg ett lite hull (lite kjøttsaft renner ut)

Mer info om/kjøp steketermometer med wifi

Se også Weber sitt iGrill grilltermometer

Steketermometer i stekeovn

Jeg tar med dette på slutten. Har du en nyere stekeovn som kostet mer enn ca 5000,- er det stor mulighet for at det har innebygget steketermometer. Det er genialt å bruke fordi det sannsynligvis kan kobles opp mot stekeovnen slik at den slår seg av når ønsket temperatur er oppnådd. Da kan du ta deg en tur ut og slappe av mens middagen blir ferdig. Bare pass på sette temperaturen 4-5 grader lavere enn temperaturen du ønsker å oppnå for det tar tid før stekeovnen blir kald når døren er lukket.

Hvordan bruke steketermometer

Kjernetemperatur på kjøtt måles med ett steketermometer i kjernen av kjøttstykket, d.v.s. midten. Unntaket er kjøtt med ben. Ben leder varme og om beinet er i midten stikker du inn termometeret mellom beinet og ytterkant av kjøttstykket.

Hvordan finne midten? Om du ser den ovenfra så er det ikke så vanskelig å finne ca midten på kjøttstykket. Det er litt vanskeligere å finne hvor langt ned i kjøttet “nålen” skal.

Prøv å måle ca hvor høyt stykket med kjøtt er. Finn ut ca hvor mye halvparten er og på det punktet fester du grepet på nåla på steketermometeret, med tommel og pekefinger. Da er det bare å stikke inn mot midten til fingertuppene møter kjøttet, så skal du være omtrent i midten.

Annet kult kjøkkenutstyr: Kullsyremaskin og knivsliper