Pastamaskin elektrisk

Pastamaskin som også elter deig
Jeg liker maskiner som gjør mer enn en ting. Både p.g.a. økonomi, plassen de opptar i kjøkkenskapet og litt p.g.a. miljø. Vi bør kjøpe færre og smartere dingser. Derfor vil jeg ikke anbefale denne pastamaskinen om du allerede har en kjøkkenmaskin som elter gjærdeig. Om du ikke har det og lager hjemmelaget pizza av og til og baker små porsjoner brød eller rundstykker så er denne pastamaskinen kjekk å ha og verdt å ta en titt på. Hvorfor? Fordi den elter, både deig til pasta, gjærdeig og deig til endel kjeks og småkaker. Riktignok i små porsjoner (max 500 g. mel pluss 2,5 dl væske).

Marcato Pasta Fresca pastamaskin

I tillegg til å kna og elte deig lager den altså pasta. I plater som kan brukes til lasagne eller stikkes ut til mezzelune, ravioli, tortellini eller farfalle (om du skjærer “tagget” bånd med en pastabike). Den leveres og tilbehør slik at du kan lage fettuccine (0,65 cm bredde) og tagliolini (0,15 cm bredde).

Pastadeig elter maaskinen på ca 3 minutter. Å elte en gjærdeig, brøddeig, pizzadeig tar lengre tid, ca 7 minutter før første heving. Om du velger å elte dem med maskin også etter heving tar det selvsagt lengre tid totalt.

Den kan også elte deig til diverse kjeks og småkaker. Her varierer tiden men ta utgangspunkt i 10 minutter og prøv deg frem.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden til produsenten. Nedenfor er det også en kort film laget av Marcato som viser hvordan du lager fersk hjemmelaget pasta med maskinen.

Mer info om/kjøp Marcato Elektrisk Pastamaskin (norsk nettbutikk)

Watch this video on YouTube.

Se også flere pastamaskiner , tilbehør for pasta og pastamaskin til kjøkkenmaskin om du har det