Stekte kalkunvinger

Vinger fra en 5 kilos kalkun, stekes i ovn på 190 (varmluft)til 210 («vanlig») grader i 45 minutter.

Ingredienser
2 stk kalkunvinger (og evt. halsen)
4 ss. soyasaus
1-2 ss. peppersaus (F.eks. Chef Magic eller tabasco)
1 dl. solsikkeolje e.l.
Evt.:
Hvitløk, evt. hakket/revet ingefær eller andre krydder du liker

Framgangsmåte

Ha vingene oppi en liten plastpose, tilsett de andre ingrediensene, «masser» marinaden inn i kjøttet, klem ut mest mulig luft av posen, lukk den og sett det i kjøleskap i ett døgn. Du kan godt ta ut posen en time før bruk slik at den blir temperert. (Er de rett fra kjøleskap, øk steketiden med 10 minutter) Ha vingene i en ildfast form,og la det steke i stekeovnen i 25 minutter. Snu dem. Stek i 20 minutter til, og bruk grillen i 3-4 minutter til.

Vingene varierer selvsagt i størrelse og steketiden med den. Denne tiden er for vingen fra en kalkun på ca 4,5 kg.

Kalkunvinger har bra med fett og bindevev og tåler greit å langtidssteke. 95 grader i to og en halv til 3 timer etter størrelsen. Langtidssteker jeg pleier jeg å ha marinaden i den ildfaste formen slik at de ikke tørker opp. Uansett hva jeg langtidssteker så liker jeg å gi det en god start. Jeg begynner med forvarm ovn på høyeste temperatur, og så skrur jeg ned temperaturen til 90 grader når jeg setter vingene inni.

Deler du vingen i leddet midt på blir de lettere å spise. Da kan du også få de jevnere stekt ved å steke den øverste og tykkeste delen i 7-8 minutter før du hiver resten inn i ovnen. Slike «operasjoner» går hardt utover kniven. Tips og utstyr for å få kniven skarp igjen.

Du kan også grille dem i gassgrill eller kullgrill. Ikke bruk alt for sterk varme og bruk lokk slik at de blir gjennomstekt og ikke bare crispy på utsiden. Snu ofte. Det passer godt med litt røykesmak så om du har røykflis kan du godt bruk det til kalkun.

Du kan steke den sammen med langtidsstekt svinenakke så har du litt snacks mens du venter på «hovedretten». Beregn ca 1/3 av steketiden i forhold til nakken, så om du planlegger å bruke 9 timer på nakken kan du prøve vingene etter 3 timer

Les hvordan du parterer en hel kalkun