Airfryer olje

(Sponsede lenker)

Behovet for olje eller «matfett» er mye mindre når du lager mat i en airfryer enn om du steker i en stekepanne eller stekeovn og i de aller fleste tilfeller kan du bare kutte den ut. Men, bruk av litt olje gir en annen, og ofte bedre, smak, maten blir sprøere og fargen vil også ofte bli mer innbydende.

Du trenger ikke mye olje for å oppnå dette, og det er også en fordel å bruke minst mulig, ikke bare p.g.a. vekt og helse men også fordi det blir mindre arbeid med renhold når du bruker lite olje.

Olje Airfryer

Det er viktig at oljen er jevnt fordelt på overflaten og da er det lurt å spraye den på. Du kan smøre med en pensel eller bruke hendene men du bruker mindre olje med spray, og om du vil steke noe som du panerer selv er det definitivt en fordel å bruke oljespray.

Bruk olje etter smak, men samme regel gjelder som om du steker i panne på høy varme, det er bortkastet å bruke kaldpresset olje. Urteoljer, hvitløksolje , chilliolje o.l. er det ikke noe problem å bruke, men la flasken du heller fra stå i ro en dag før du heller det forsiktig over på sprayflasken så slipper du å få med evt. bunnfall.

Du får kjøpt sprayflasker med olje på rundt omkring på litt «finere» matbutikker og i enkelte butikker som selger kjøkkenutstyr. Disse kan ofte gjenbrukes men de er som regel litt dårlig bygget og varer kanskje 1, 2 eller 3 ganger så er et over og ut for mekanismen.

Du får også kjøpt oljesprayflasker som er beregnet for gjenbruk og som normalt varer ganske lenge. Cosori (som du kanskje allerede har en airfryer fra) har en oljesprayflaske som er gjenfyllbar og ikke er altfor dyr. Da får du samtidig med en liten trakt som passer akkurat og en liten flaskekost.

Du kan også spraye olje direkte på salaten for å spare fett og få oljen (og eddiken) bedre fordelt. Bakernogkokken har sett med sprayflasker for både eddik og olje