Ingredienser
1 bx. maiskolber (4 stk)
1/2 løk eller 1 purre
1/2 paprika
100 g.smør
Chef Magic eller annen peppersaus
1 ss. god rødvinsvineddik
Grillkrydder
Evnt. en pakke bacon
Framgangsmåte
Del hver maiskolbe i 4 (bare fordi det er praktisk, du kan også ha dem hele) og ha bitene i en ildfast form eller en liten langpanne. Skjær løk og paprika i tynne skiver, ha det oppå kolbene. Skjær smøret i løvtynne flak, (Holder smøret kjøleskapstemperatur er det enkelt) og legg dem jevnt utover oppå maisen. Evt, om smøret er temperert kan du «gni» det inn i maiskolbene med fingrene Drypp over eddik og peppersaus.
Sett det i en forvarmet stekeovn på 200 grader i 12-13 minutter. Ta det ut, snu på bitene, og sett på stekeovnens grill og la det stå i 2-3 minutter eller til det begynner å få farge. Dryss grillkrydder over før servering.
Noe som også er godt er å rulle bacon rundt bitene av mais. Samme steketid. Har du bacon i biter istedenfor skiver, kan ha noen ss. av dem i formen og øse baconfettet over i forbindelse med at du snur maisbitene.