Åpne engangs krydderkvern

Hvordan bruke Hindu pepperkvern flere ganger?
Engangs krydderkverner fra Hindu (og andre merker) er pepperkverner av helt ok kvalitet som gir veldig mye for pengene. De er billige, i riktig størrelser og alt er av plast så det er ikke noe problem å vaske dem. Problemet er å åpne dem slik at du får fylt på nytt krydder.

Det er slett ikke vanskelig, det eneste du trenger for å få det til er en liten spiss “dings”. Jeg bruker her en “skalldyrpinne”, men du kan også bruke ett lite, flatt, skrujern, og du får det vel også til med en tannpirker vil jeg tro.

Når du prøver å skru av lokket, så snurrer den øverste delen fritt, så du klarer ikke å skru det av, det bare går rundt. For å få det av må du “feste” den øverste delen som sviver fritt til den underste, som er skrudd fast til selve krydderglasset. Og det er her den lille krabbegaffelen blir nyttig

Hvis du ser kvernen ovenfra, så ser du to sett hull. Den ene raden med hull over den andre. Med det nederste eller innerste litt nærmere midten av kvernen. Hvis du klarer å lirke ett redskap, som nevnt en krabbegaffel gjennom begge hullene “låser” du den øverste delen av kvernen til den nederste og det går lett å skru av lokket.

Bildene viser: 1 redskapet jeg brukte. 2) Kvernen sett ovenfra. 3) Hvordan gaffelen skal plasseres litt på skrå innover mot midten og 4) kvernen er åpen. Bildene er klikkbare og har høy oppløsning for detaljer

Så er det bare å skylle av lokket, evt. børste det rent med en børste og la det lufttørke en times tid. (Jeg bruker en brukt tannbørste til slike “småjobber” på kjøkkenet. Bare la den få en runde i oppvaskmaskinen av og til)

Fyll ønsket krydder på kvernen. Stikk krabbegaffelen eller skrujernet gjennom de to hullene igjen og skru fast.

Du kan selvfølgelig kjøpe en refillpose med det krydderet som opprinnelig var på kvernen, men dette er også en billig måte å sikre seg billige krydderverner på og du kan bruke dem til å male dine egne krydderblandinger eller du kan lage diverse urtesalt. Med ramsløk, selleri, sitron, rosmarin, oregano eller andre urter, eller en blanding av to eller flere av disse.

Vil du ha en ny pepperkvern isteden finner du ett utvalg her.