Hvordan marinere

Bruk pose til marinade

Legg kjøttsykkene som skal marineres i en brødpose av plast, hell marinaden oppi og knyt igjen. Da trenger du mindre marinade enn om du har kjøttet i en skål, og du sparer oppvask.

Marinere i vakuum

Har du vakuumpakker så lønner det seg å marinere i en vakuumpose. Det går fortere for vakuumet “river” litt i kjøttfibrene samtidig som marinaden presses inn av trykket. Det er renslig og kjøttet får bedre holdbarhet. Da gjør det ikke noe om det kommer noe i veien slik at middagen må utsettes noen dager eller om du må utsette grillingen p.g.a. regn.

Har du ikke vakuumpakker så finnes det forholdsvis rimelige bokser med håndpumpe til som er designet til nettopp å marinere i.

Marinere større kjøttstykker

Marinaden “kryper” innover i kjøttet med en hastighet på ca. 1 cm pr. døgn. (fra alle sider selvsagt). Et større kjøttstykke trenger derfor noen dager for å bli gjennommarinert, men det finnes etpar triks som sparer tid.

Skjær dype snitt i kjøttet med en skarp kniv. Gni og masser marinaden godt inni disse gropene.

Selve “sjefstrikset” er å bruke en stor sprøyte, en såkallt “hestesprøyte” som er en stor utgave av den “vanlige” sprøyten med nål.
Sug opp marinaden gjennom nåla. Stikk hull i kjøttet med ca 1 cm mellomrom og sprøyt marinaden inn mot midten. Legg kjøttstykket over i resten av marinaden og la det hvile så lenge du har tid.

Husk at enten om du har kjøttet i en pose eller lar det ligge i en skål, så bør det snus på, og gjerne “masseres” litt etpar ganger i døgnet.