Print Recipe

Fiskesuppe

Prep Time10 mins
Cook Time15 mins
Course: Soup

Ingredients

  • 7 dl vann
  • 1 terning buljong tro det eller ei, kylling passer bedre enn fisk til akkurat denne suppen
  • 2 gulrøtter
  • 3-5 poteter etter størrelse selvsagt
  • 1 liten løk
  • 1 skive kålrot ca 100 gram
  • 2 ss chillisaus
  • 2 ss oystersauce
  • 1 ts fishsauce
  • 250 gram fisk (sei, torsk, laks, lyr, steinbit)

Instructions

  • Start med å få vann og buljongterning på kok
  • Skrell poteter. Del det opp i litt ulike størrelser. Ettpar i terninger på ca 1 cm. Resten så smått så du gidder. Ha de oppi vannet. De små skal koke sammen og jevne suppa, de store skal ha litt tyggemotstand.
  • Skrell gulrot, kålrot og løk. Del i biter og ha det oppi. Fra nå av skal det koke i ca 10 minutter. Sjekk da om gulrøttene begynner å bli møre
  • Tilsett de tre "sausene". Smak om det trenger salt
  • Skjær fisken i terninger, tilsett den og skru ned på 1 når det koker opp igjen. La det stå å trekke i 3-5 minutter alt etter størrelse på fiskebitene og hva du foretrekker.
    Smak eventuelt til med noen dråper sitronsaft.

Notes

Variasjoner og serveringsforslag: Server det med rømme eller stekt sopp og bacon (bildet).
Du kan også bruke fersk chilli, ingefær, sitrongress og/eller hvitløk.
Andre grønnsaker som passer til. Knutekål, purre, stilken av broccoli, vårløk, urter etter smak.
Du kan også erstatte noe av væsken med kokosmelk.
Du kan jevne den med maisenna om du ønsker det